ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗакупівлю російського газу зведуть до комунальної сфери

Закупівлю російського газу зведуть до комунальної сфери

Україна налаштована у подальшому скоротити обсяги закупівлі російського газу до мінімуму. При цьому посадовці запевняють, що закуповуване паливо буде спрямоване виключно на комунальну сферу країни.

Україна, у разі продовження використання формального підходу російською стороною, мінімізує закупівлі російського газу і буде закуповувати обсяги, необхідні виключно для своїх потреб. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр Юрій Бойко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«У жовтні для комунальної сфери ми фактично використовували обсяги, які містяться у наших сховищах, і ми не плануємо брати у «Газпрому» великих обсягів газу. Вони будуть не великі, на це нам грошей вистачить. І надалі, якщо такий формальний підхід з боку наших партнерів. Ми також будемо підходити з точки зору забезпечення власної комунальної сфери, а забезпечення підтримки в пікові режими транзиту з боку НАК для «Газпрому» - це вже буде завдання, яке ми будемо проводити факультативно», - підкреслив Юрій Бойко.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, нинішня політика України в енергетичному секторі спрямована на диверсифікацію поставок природного газу, тому чиновники запевняють, якщо в газових питаннях з Росією зберігатиметься невизначеність, держава купуватиме газ в Європі.

 
Коментарі (0)