ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗалежність України від російського газу менша, ніж країн ЄС

Залежність України від російського газу менша, ніж країн ЄС

Україна зменшила залежність від російського газу, на відміну від інших країн. Зокрема, як зазначили в «Укртрансгазі», Україна «перегнала» Італію та Грецію.

Україна залежна від природного газу з Росії менше, ніж Італія. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив голова прес-служби ПАТ «Укртрансгаз» Максим Білявський.

Він написав, що у минулому році частка російського газу від загального обсягу, який був імпортований в Україну складала 37%.

«Таким чином, виходячи з даних Eurostat, Україна обігнала Італію, яка залежить від російського газу на 38%», - підкреслив пан Білявський.

І це, як підкреслив представник «Укртрансгазу» при тому, що Італія має розвинену мережу LNG-терміналів та не останню у Європі систему власного видобутку.

«Для прикладу, енергетичний ринок Туреччини та Греції залежить від російського газу на 55% та 44% відповідно», - повідомив Максим Білявський.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Міненерго заявляє, що знижка на російський газ, про яку було домовлено на останніх осінніх переговорах, дозволила Україні заощадити мільярд гривень. Окрім того, близько половини газоспоживання вітчизняною промисловістю було забезпечено за рахунок імпорту.

 
Коментарі (0)