ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЗалишилося мало часу до завершення пільгового розмитнення автомобілів з європейськими номерами

Залишилося мало часу до завершення пільгового розмитнення автомобілів з європейськими номерами

Президент України Петро Порошенко повідомив, що до Пенсійного фонду надійшли вже 5 млрд грн коштів в результаті реалізації закону про розмитнення автомобілів на Єврономер.
Президент України Петро Порошенко повідомив, що до Пенсійного фонду надійшли вже 5 млрд грн коштів в результаті реалізації закону про розмитнення автомобілів на Єврономер.
 
Він доручив прем'єру і главі ПФ розробити пропозиції щодо індексації пенсій за рахунок таких надходжень.
 
"Мова йде про наповнення Пенсійного фонду. Вже зараз 5 мільярдів гривень надійшли до Пенсійного фонду", - сказав глава держави на нараді за підсумками дії закону, що дозволяє легалізувати ввозяться з порушенням митного і податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами, повідомила прес-служба президента.
 
Порошенко закликав власників автомобілів з іноземною реєстрацією скористатися останніми днями дії пільгового періоду для легалізації таких транспортних засобів, що сприятиме не тільки наповненню безпосередньо бюджету ПФ, а й дозволить здійснити індексацію пенсій.
 
Залишилося фактично 11 днів до завершення пільгового періоду розмитнення таких автомобілів.
 
За його словами, цей показник значно вищий за той, що прогнозували експерти при плануванні надходжень до бюджету країни.
 
"Це дає можливість нам вирішити питання індексації тих пенсій, що не проіндексовані в 2015-2016 роках в силу обставин - військових, бюджетних", - підкреслив Порошенко.
 

Він звернувся до прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та голови правління Пенсійного фонду Євгену Капінус внести пропозиції щодо індексації. "Зараз, коли ми вже бачимо певні позиції - щоб ми підготували пропозиції щодо вирішення питань захисту тих, хто постраждав в першу чергу - це пенсіонери, які отримують мінімальну пенсію. Щоб ми знайшли можливість використовувати кошти, що надходять від розмитнення автомобілів, для вирішення цієї гострої і болючою соціальної проблеми ", - доручив президент. 

 
Коментарі (0)