ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Залишки вугілля на кінець сезону складуть 3 млн тонн

Залишки вугілля на кінець сезону складуть 3 млн тонн

Україна з опалювального сезону вийде з запасами вугілля на складах в три мільйони тонн

Україна з опалювального сезону вийде з запасами вугілля на складах в три мільйони тонн.

Запаси вугілля на складах українських теплоелектростанцій і теплоелектроцентралей по закінченню опалювального сезону можуть скласти близько трьох мільйонів тонн. Вугілля залишиться не обробленим. Про це в четвер, 6 лютого, під час відвідин шахти "Межирічанська" у місті Червоноград Львівської обасті, заявив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

За його словами, зараз період, коли йде максимальне навантаження на енергосистему і вугілля залишається на складах. Це і пожежонебезпечні, і ми реально відпрацьовуємо і оплачуємо авансом за вугілля, але ми його не відпрацьовуємо на станціях, - сказав він Нагадаємо, напередодні Оржель порадив дітям шахтарів шукати собі роботу в іншій сфері діяльності. За його словами, з часом такі технології йдуть в минуле, а приходять новіші технології.

Як повідомлялося раніше, в уряді анонсували створення нового державного підприємства "Укруголь". За даними міністра енергетики та захисту навколишнього середовища Олексія ОРЖЕЛЬ, він уже підписав указ від 14 січня 2020 року і нова установа буде розташовуватися в Києві, за адресою проспект Академіка Палладіна, 46/2.

 

 
Коментарі (0)