ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізничні квитки не розкриватимуть особових даних

Залізничні квитки не розкриватимуть особових даних

«Укрзалізниця» відмовилась ускладнювати процедуру купівлі залізничних квитків. Зокрема, в адміністрації заявили про неможливість виконання однієї з ініціатив МВС.

«Укрзалізниця» відмовилась від  ініціативи Департаменту транспортної міліції Міністерства внутрішніх справ щодо внесення паспортних даних пасажира до залізничних квитків. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес - службі Державної адміністрації залізничного транспорту.

Зокрема, відомство інформує, що на сьогодні не існує жодних законних підстав для зазначення у залізничному квитку повних відомостей про пасажира.

Так, «Укрзалізниця» зазначає, що у частині п’ятій статті 6 Закону «Про захист персональних даних» сказано, що обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб'єкта персональних даних, або у випадках, передбачених законами України, у порядку, встановленому законодавством.

Діючим законодавством не встановлено необхідність внесення у квиток, що дає право на проїзд, повного імені та по батькові пасажира, серії і номеру документа, що засвідчує його особу, а також не встановлено мету такої обробки.

Крім того, для реалізації ініціативи Департаменту транспортної міліції необхідно розробити нове програмне забезпечення та пройти процедури реєстрації баз персональних даних, відповідно до Закону «Про захист персональних даних».

Нагадаємо, відповідно до листа  Департаменту транспортної міліції для функціонування інформаційно-пошукової системи «Розшук-Магістраль» пропонувалось розглянути пропозиції щодо внесення до залізничного квитка прізвища, повного імені та по-батькові пасажира, серію і номер документа, що засвідчує його особу.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, з 1 жовтня ціни на залізничні квитки зросли на 10%.

Подорожчання стосується перевезень у звичайних поїздах - купе і плацкарт. Вартість квитків на електрички, класу «СВ» і швидкісні «Інтерсіті+» (потяги Skoda і Hyundai) залишаться на колишньому рівні.

 
Коментарі (0)