ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізничні квитки подорожчають на третину

Залізничні квитки подорожчають на третину

Українців попереджають про підвищення цін на залізничні квитки в наступному році. В «Укрзалізниці» заявляють, що подорожчання проходитиме у два етапи. Окрім того, залізничники наполягають на монетизації компенсацій за проїзд пільговиків.

В наступному році підвищаться ціни на залізничні квитки на 30%. Про це повідомив в.о. заступника генерального директора ПАТ «Укрзалізниця» Ігор Бреус, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, підвищення вартості пройде у два етапи – у квітні та липні.

«Ми заклали у фінплані підвищення в два етапи: по 15% з 1 квітня та з 1 липня 2016 року, в цілому на 30%. У цьому році нас не підтримали в такому проханні. Це навіть не підвищення, це індексація тарифів», - сказав він.

Окрім того, посадовець наголосив на необхідності монетизації компенсацій за проїзд громадян пільгових категорій.Наразі, за його словами, відшкодування за проїзд пільговиків всіх категорій не перевищує 25%.

«На сьогоднішній день у нас найбільша кількість пільговиків на всьому просторі СНД», - заявив пан Бреус.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, для перевезення пасажирів в зимовий період залізницею, утеплено 3164 вагонів. Також заздалегідь перевірено всі системи життєзабезпечення пасажирського рухомого складу, продіагностовано, відремонтовано і запущено в роботу опалювальні системи.

 
Коментарі (0)