ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗалізничні квитки подорожчали на 12% з 1 жовтня

Залізничні квитки подорожчали на 12% з 1 жовтня

З 1 жовтня відбувся другий етап підвищення цін на залізничні квитки - на 12%.

"Так, так і є. З 1 жовтня буде друге підвищення цін. Це індексація, ціни все одно нижче, ніж на інші види транспорту", - повідомили в "Укрзалізниці".

У той же час, після кінця вересня введуть нижче в порівнянні з вереснем коефіцієнт індексації до тарифів на перевезення пасажирів у внутрішньому сполученні - 0,93. Його зниження пов'язане зі зменшенням вартості проїзду в пасажирських поїздах далекого прямування, що курсують по території України.

Раніше повідомлялося, що через закритих залізничних станцій в Україні власники зернових елеваторів і інші виробники в серпні 2018 роки не можуть відправити десятки тисяч тонн продукції. За словами експерта громадської кампанії «Європатруль» В.Коновалова, в 2018 році загострилася проблема зі швидкістю обробки вантажів в українських портах: там не встигають це робити. Дана обставина призводить до того, що вантажні вагони залишаються на залізничних коліях, не доїжджаючи до портів.

В «Укрзалізниці» підтвердили, що за станом на 30 серпня 2018 року, для українських портів актуальна проблема зі швидкістю прийняття вантажів: вони не встигають обробляти обсяг надходять по залізниці товарів. Відповідно, вагони «Укрзалізниці» залишаються на залізничних коліях в очікуванні відвантаження в портах.

 

 
Коментарі (0)