ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізничні перевезення контролюватиме супутник

Залізничні перевезення контролюватиме супутник

«Укрзалізниця» обладнала системами супутникової навігації 1352 локомотиви: 1067 вантажних та 285 пасажирських електровозів. До кінця поточного року ними планується обладнати ще 235 пасажирських електровозів

Наразі фахівці «Укрзалізниці» завершують роботу із формування повної електронної схеми із відображенням усіх необхідних об’єктів залізничної інфраструктури. Також триває робота з удосконалення програмного забезпечення для підвищення точності формування повідомлень про проходження локомотивами контрольних точок.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі «Укрзалізниці».

Системи супутникової навігації дають можливість слідкувати за положенням рухомого складу у режимі реального часу, та поступово створювати електронну карту залізниць України. На цифровій моделі руху поїздів відображається ціла низка даних: тип і номер локомотива, дата роботи, номер поїзда, час його відправлення та прибуття на станції.

Дані про переміщення рухомого складу в режимі реального часу передаватимуться до автоматизованої системи керування вантажними перевезеннями і накопичуватимуться на сервері обробки інформації ССН.

Отримані дані використовуються для обробки й аналізу експлуатаційних показників роботи локомотивів та локомотивних бригад, контролю за фінансовими та іншими складовими виробничої діяльності тягового господарства, пошуку резервів для її поліпшення.

«За місцем перебування локомотива та на підставі інформації із сортувальних станцій буде визначатися увесь склад поїзда: чи він вантажний чи пасажирський, скільки вагонів у його складі, куди він прямує, який вантаж перевозить, станції отримання вантажу тощо», - зазначив начальник Головного інформаційно-обчислювального центру «Укрзалізниці» Володимир Мурзін.

 
Коментарі (0)