ГоловнаГоловнеТранспортЗалізничні покращення у дії

Залізничні покращення у дії

Українцям протягом 2013 року було запропоновано ряд залізничних покращень. Зміни торкнулися як технічної сторони, так і питань безпеки.

Залізничники у 2013 році удосконалили пасажирські перевезення: впровадили електронні квитки, відкрили нові маршрути швидкісних поїздів, запропонували бонусні програми для пасажирів Інтерсіті+, ввели зупинки поїздів на станції Дарниця та наблизили українські стандарти безпеки до європейських норм. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту.

Зокрема, у 2013 році «Укрзалізниця» почала впроваджувати електронні квитки на пасажирські поїзди. Із придбаним через онлайн-систему booking.uz.gov.ua та самостійно роздрукованим таким квитком пасажири можуть вирушати на посадку у вагон, минаючи залізничну касу. Наразі ця послуга діє на 79 пар пасажирських поїздів.

Для зручності пасажирів з 1-го жовтня 2013 року пасажирам надано можливість оформляти поїздку з однією пересадкою на одному бланку. Наприклад, якщо пасажир планує поїздку з Донецька до Львова з пересадкою у Києві, він може оформити два квитка на одному бланку. Обираючи такий варіант оформлення квитка, пасажири сплачуватимуть  вартість проїзду та один комісійний збір – 12,5 грн.

Із введенням у дію нового графіка руху пасажирських поїздів на 2013/2014 роки для зручності мешканців лівого берегу м. Києва призначено зупинки на станції Дарниця 18 парам пасажирських поїздів, які забезпечують сполучення з основними регіонами України та країнами СНД. Серед них 3 склади поїздів Київ – Москва, поїзди, які йдуть до столиці з Харкова (3 пари), Сум (2 пари), Шостки (2 пари),  Луганська (2 пари), Санкт-Петербурга, Маріуполя, Одеси, Сімферополя (по 1 парі), у транзитному сполученні це поїзди Мінськ – Одеса та Гродно – Сімферополь.

Окрім того, подовжено до Дарниці маршрут курсування поїзда Інтерсіті+ №169/170 Київ – Львів – Київ і додатково в графіку руху введено зупинку на станції Дарниця поїзда №180/179 Полтава, Кременчук – Київ в обох напрямках.

У швидкісному сполученні також відбулися позитивні зміни. Зокрема, з 26 травня впроваджено прискорений рух пасажирських поїздів у сполученнях: Харків – Сімферополь, поїзди №175/176, час у дорозі – 6:52/6:55; Донецьк – Сімферополь,  поїзди №177/178, час у дорозі – 6:43/6:51; Київ – Тернопіль, поїзди №159/160, час у дорозі – 5:54/5:57; Дніпропетровськ – Сімферополь, поїзди № 152/151, час у дорозі – 4:55/4:53.

З 25 лютого запроваджена система регулювання вартості проїзних документів залежно від термінів їх продажу на місця в вагони І класу поїздів Інтерсіті+. Крім того, для пасажирів 1-го класу з вересня 2013 року почала діяти бонусна програма через офіційний інтернет-сайт booking.uz.gov.ua.

Залізничники також продовжують запроваджувати європейські стандарти безпеки. Зокрема, на замовлення «Укрзалізниці» профільними науковими установами розроблено нові галузеві будівельні норми «Будівлі і службово-технічні споруди залізничного транспорту. Проектування, будівництво та експлуатація», які наразі проходять погодження в причетних міністерствах.

З метою гармонізації національних стандартів безпеки рейкового рухомого складу із стандартами Європейського Союзу Державним підприємством «Державний науково-дослідний центр залізничного транспорту України»  розроблено технічні умови «Креш-системи аварійні залізничного рухомого складу для пасажирських перевезень. Технічні вимоги та методи контролю».

 
Коментарі (0)