ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізничні тарифи формуватимуть по-новому

Залізничні тарифи формуватимуть по-новому

Мінінфраструктури ініціює перегляд системи утворення тарифів «Укрзалізниці». У відомстві наполягають на модернізації тарифної сітки залізничної адміністрації.

 Міністерство інфраструктури планує переглянути та модернізувати тарифоутворення «Укрзалізниці». Про це сьогодні на брифінгу заявив Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає «РБК-Україна».

За словами чиновника, система утворення тарифів, якою зараз користується «Укрзалізниця» не змінювалась із 60-х років. Тому потребує модернізації та підведення до сучасних стандартів.

«Ви повинні розуміти, що діюча система була впроваджена ще, здається, у 60-х роках, і з тих часів фундаментально вона не змінювалася, лише трохи модифікувалася. Тому зараз в міністерстві йде обговорення, працюють аналітики, і одне із завдань департаменту залізничного транспорту, міністерства та в. о. гендиректора «Укрзалізниці» - це переглянути і модернізувати тарифну сітку, щоб вона відповідала сучасним реаліям», - сказав Міністр.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Укрзалізниця» може оновити локомотивний парк за рахунок приватних залізничних перевізників. Для цього потрібно відкрити доступ до інфраструктури.

 
Коментарі (0)