ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізничний напрям Київ-Дніпропетровськ модернізують восени

Залізничний напрям Київ-Дніпропетровськ модернізують восени

Згідно з планами Укрзалізниці всі роботи з модернізації напрямку Київ-Дніпропетровськ мають завершитися 20 вересня.

Таким чином, цілком імовірно, що вже в жовтні зі столиці в обласний центр і назад пасажирів повезуть Hyundai, а не «Столичні експреси».

Про це «У.К.» повідомили в перес-службі Укразалізниці.

Наразі розробляється графік руху «Українських експресів». Вони долатимуть маршрут Київ-Дніпропетровськ швидше, ніж «Столичні експреси», які перебувають в дорозі 6:02 хв) хоча б вже тому, що є двосистемними. Отже, на станції П'ятихатки-Стикова не буде потреби міняти локомотив, тож зупинка для перемикання двигунів з постійного струму на змінний та навпаки займе не більше 5 хв замість нинішніх 20 хв.

Визначено обсяги робіт з модернізації залізничної інфраструктури та ступеню готовності лінійних підрозділів Південно-Західної, Одеської та Придніпровської залізниць для організації руху пасажирських поїздів категорії «Інтерсіті +». Зокрема, начальникам названих вище залізниць і керівникам головних управлінь - колійного господарства, електрифікації, автоматики, телемеханіки і зв'язку Укрзалізниці доручено вжити заходів для виконання наміченого комплексу робіт. Найбільша  їх частина припала на долю Придніпровської магістралі. На перегонах і станціях ділянки П'ятихатки-Стикова-Дніпропетровськ необхідно усунути ненормативні перепади контактної підвіски, замінити 25 км контактного проводу, 30 секційних ізоляторів, встановити додаткову півсотню опор контактної мережі, виконати різні види ремонту колії.

При цьому особлива увага приділяється проблемі забезпечення максимального рівня безпеки руху. Для цього, наприклад, намічено виконати роботи, що гарантують нормативну видимість швидкісних поїздів, замінити на сучасні шлагбауми дев'ять залізничних переїздів, обладнати, де це необхідно, платформи і станції гучномовним зв'язком, що попереджає пасажирів про наближення швидкісного експресу.

 
Коментарі (0)