ГоловнаНовини ЖКГНовини ЖКГЗалізничники готові рятувати Україну від негоди

Залізничники готові рятувати Україну від негоди

За дорученням Кабінету Міністрів на всіх залізницях України (за винятком Південної магістралі) формуються аварійно-відновлювальні поїзди для доставки фахівців і устаткування до місця аварії

Під час зимової негоди Укрзалізниця бере на себе відповідальність не лише за безпеку пасажирів, але і за надання екстреної допомоги в разі можливих позаштатних ситуацій у сфері ЖКГ (проривів теплотрас, виходу з ладу котельних і тому подібне).

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі відомства.

Як зазначається у повідомленні, за дорученням Кабінету Міністрів на всіх залізницях України (за винятком Південної магістралі) формуються аварійно-відновлювальні поїзди для доставки фахівців і устаткування до місця аварії.

За словами начальника спеціального управління Укрзалізниці Володимира Демиденка, вже визначені міста, в яких базуватимуться такі поїзди, — це Донецьк, Київ, Львів, Запоріжжя і Миколаїв.

«Поїзди складатимуться з 12 пасажирських вагонів, в яких рятувальники житимуть під час проведення аварійно-відновних робіт, а також п'яти вантажних вагонів з необхідними матеріалами і інструментом», — відзначив В.Демиденко. — «Ми вже укомплектували майже 300 бригад із числа залізничників (слюсарі, електрогазозварники, інженери). Слід зазначити, що наші фахівці працюватимуть спільно з працівниками з інших відомств, зокрема Міністерства енергетики і  вугільної промисловості, Міністерства надзвичайних ситуацій, які також формують свої рятувальні бригади. Головне завдання, поставлене бригадам, — це не допустити трагедій, подібних тій, що сталася в Алчевську в 2006 році».

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)