ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗалізничники розпорошують державні кошти

Залізничники розпорошують державні кошти

За Державним науково-дослідним центром залізничного транспорту України були виявлені фінансові порушення. Підприємство зайво розтратило понад 1 млн грн.

Під час ревізії ДП «Державний науково-дослідний центр залізничного транспорту України» Держфінінспекція Київа виявила фінансові порушення на суму більш як 1 млн грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

Так, посадові особи підприємства зайво сплатили майже 200 тис. грн підряднику, який завищив вартість виконаних ремонтно-будівельних робіт.

Через те, що Регіональне відділення Фонду державного майна України по м. Києву не переуклало договорів оренди в частині підвищення орендної ставки, підприємство та державний бюджет недоотримали доходів на суму 174 тис. грн.

Окрім того, бухгалтерська служба підприємства безпідставно виплатила сумісникам зарплату за невідпрацьований час, а також зайво витратила кошти на сплату штрафних санкцій.

Також виявлено, що 2012 року керівництво підприємства без відповідних рішень, погоджень та всупереч фінансового плану витратило майже 590 тис. грн на аудиторські послуги.

Про результати ревізії поінформовано правоохоронні органи.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, протягом 2013 року українцям було запропоновано ряд залізничних покращень. Зміни торкнулися як технічної сторони, так і питань безпеки. Зокрема, з метою гармонізації національних стандартів безпеки рейкового рухомого складу із стандартами Європейського Союзу ДП «Державний науково-дослідний центр залізничного транспорту України»  розроблено технічні умови «Креш-системи аварійні залізничного рухомого складу для пасажирських перевезень. Технічні вимоги та методи контролю».

 
Коментарі (0)