ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізничну галузь «накриє» хвилею реформ

Залізничну галузь «накриє» хвилею реформ

Кабмін прийняв постанову щодо утворення ПАТ «Українська залізниця». Такий крок - фактичне реформування галузі. Так відбуватиметься поступовий перехід від територіально-функціональної структури управління до вертикально інтегрованої.

Кабінетом Міністрів України на останньому засіданні 25 червня прийнято постанову «Про утворення публічного акціонерного товариства «Українська залізниця». Про це у ході брифінгу розповів Міністр інфраструктури України Максим Бурбак.

«Кабінет Міністрів одноголосно підтримав рішення щодо утворення публічного акціонерного товариства «Українська залізниця». Це важливий крок на шляху створення вертикально інтегрованої структури, здатної ефективно функціонувати в умовах загострення міжнародної технологічної конкуренції. Фактично цим ми розпочинаємо процес реформування», - зазначив Міністр. За його словами, закон про реформування залізничного транспорту України було прийнято ще у 2012 році, утім лише нинішній Уряд дав старт цьому процесу – початок господарської діяльності АТ «Укрзалізниця» очікується з 1 січня 2015 року.
 
За інформацією прес-служби Уряду, після прийняття постанови до кінця серпня 2014 року буде проведено інвентаризацію майна підприємств та господарських товариств залізничної галузі, а до кінця вересня поточного року буде проведено незалежну оцінку майна, у тому числі, майнових прав та державних пакетів акцій (часток), що вносяться до статутного капіталу АТ «Укрзалізниця». Після проведення зазначених процедур до середини листопада на розгляд КМУ буде подано проект постанови «Про затвердження Статуту та організацію діяльності публічного акціонерного товариства «Українська залізниця».
 
Після прийняття КМУ постанови відбудеться державна реєстрація АТ «Укрзалізниця» та буде завершено формування майнового комплексу, побудовано структуру управління АТ «Укрзалізниця» і утворено 25 філій. Тобто, відбуватиметься поступовий перехід від територіально-функціональної структури управління до вертикально інтегрованої.
 
Як раныше повідолмяла «Україна Комунальна», зловмисники продовжують підривати залізничні об’єкти. На цей раз постраждав міст на станції Городній, що під Донецьком. Наразі на місці ведуться аварійно-відновлювальні роботи.
 
Коментарі (0)