ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізниця розраховує майже на дев’ять бюджетних мільярдів

Залізниця розраховує майже на дев’ять бюджетних мільярдів

Укрзалізниця подала на розгляд Кабінету міністрів проект плану капітальних інвестицій на 2013 рік.

Згідно з документом, на придбання рухомого складу для пасажирських перевезень у наступному році пропонується спрямувати 8,66 млрд грн з державного та місцевих бюджетів.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі відомства.

Зокрема, пропонується за бюджетні кошти закупити 200 купейних вагонів, 41 вагон для перевезення інвалідів, 7 спеціальних службово-технічних вагонів та 2 міжрегіональних поїзди, 22 рейкові автобуси та 53 електропоїзди.

Як підкреслюється у повідомленні, без державного фінансування виконати запропоновані обсяги закупівель рухомого складу для перевезення пасажирів Укрзалізниця не зможе, оскільки з року в рік пасажирські перевезення залишаються збитковими. Зокрема, на кінець 2012 року збитки від пасажирських перевезень очікуються у сумі 7,2 млрд грн. До того ж щороку спостерігається низький рівень компенсацій за пільгові перевезення пасажирів.

Нагадаємо, днями Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час перебування в Полтаві зазначив, що для модернізації Укрзалізниці необхідно побудувати 400-500 поїздів, а Віце-прем’єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков у Берліні заявив, що Україна потребує значного оновлення залізничного пасажирського рухомого складу. «Уже зараз Україні необхідно 100-120 поїздів дальнього сполучення та 300-350 електричок. Останні ми отримали ще до Олімпіади у Москві, тож вони вже застарілі й необхідно купувати нові», – зазначив Борис Колесніков. 

 
Коментарі (0)