ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізниця у передстартовій готовності до зими

Залізниця у передстартовій готовності до зими

Працівники колійного господарства залізниць України завершують підготовку до роботи в осінньо-зимовий період.

Роботи з підготовки до нормального та безперебійного функціонування залізничної інфраструктури в осінньо-зимовий період йдуть за графіком.

Про це «У.К.» повідомили в прес-службі Укрзалізниці.

Станом на 22 вересня для боротьби зі снігом підготовлена майже уся снігоприбиральна техніка: зокрема, всі 128  снігоочисних та 101 (із 105) снігоприбиральних машин. Дефіциту снігоприбиральної техніки, за словами колійників, на сьогодні немає. У разі сильних снігопадів машини завжди готові до оперативної передислокації до  регіонів, які цього потребуватимуть.  

Основні напрямки підготовки: забезпечення безпеки руху, робота стрілочних переводів в умовах обмерзання та снігових заносів, контроль за якістю колій і рейок.

З початку підготовки до зимової негоди фахівцями колійного господарства Укрзалізниці підготовлено 14263 – з 14378 комплектів стрілочних переводів з пневмообдуванням та 2295 – (100%) стрілочний переводів з електрообігрівом. Для безперебійної роботи стрілочних переводів залізничники запланували в поточному році придбати ще 760 ТЕНів – 572 од. (75% вже є в наявності).  Особлива увага приділяється також забезпеченню чіткої роботи систем сигналізації та зв'язку.

 
Коментарі (0)