ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗалізницю підготували до зимових умов

Залізницю підготували до зимових умов

«Укрзалізниця» підготувала до зими більше 4 тис. пасажирських вагонів. Зокрема, витрати залізниці на такі заходи склали більше 90 млн грн.

Залізничники підготували до роботи у зимовий період 4020 пасажирських вагонів, що на 53 більше запланованого обсягу. Зокрема, проведено необхідну діагностику, ремонт і профілактичне обслуговування опалювальних систем. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту. 

Ступінь зношеності пасажирських вагонів становить понад 85%, половина парку випущено більше 30 років тому. Так, із загальної кількості відремонтованих вагонів, наразі 80% обладнані електричним опаленням. Для обігріву решти закуплено необхідний запас вугілля. 

Повідомляється, що на підготовку пасажирських вагонів до зимового періоду залізниці витратити 93 млн грн. Зокрема, на косметичний ремонт одного вагона, його техобслуговування витрачається 5-9 тис. грн., ремонт вагона в депо обходиться у близько 85 тис. грн., капітальний – до 700 тис. грн.
 
Також, до роботи підготовлено усі залізничні станції та вокзали, колійне господарство. Зокрема, з квітня 2013 року відремонтовано 45,9 тис.  кв. м покрівель, утеплено 7632 вікон і дверей. 
 
Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Укрзалізниця» за 9 місяців зменшила споживання енергоресурсів орієнтовно на 60,9 млн грн. Завдяки заходам з енергозбереження у галузі зекономили понад 27 млн кВт год. електроенергії, 586 тис. кубометрів природного газу, 2,3 тис. тонн дизпалива і 445 тонн вугілля.
 
Коментарі (0)