ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЗаміна ліфтів у Харкові влетить у копійку

Заміна ліфтів у Харкові влетить у копійку

На ліфтове господарство Харкова чекає масштабне оновлення. Зокрема, планується заміна ліфтів першого і другого поколінь. На ці цілі направлять 100 млн грн.

У Харкові планується глобальна модернізація ліфтового господарства із заміною ліфтів першого і другого поколінь. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міської ради.

За словами генерального директора комунального спеціалізованого підприємства «Харківміськліфт» Анатолія Кандаурова, проект модернізації вже підписаний у Києві, сума, яку планується виділити на модернізацію, - 100 млн грн.

«Проект був розроблений у Харкові, затверджений сесією міської ради, підтриманий міським головою і головою облдержадміністрації, були зроблені проектні рішення, кошторисна документація, проведені всі експертизи. Сьогодні нам стало відомо, що профільний Міністр підписав цей проект, залишилося узгодити деталі і укласти відповідні договори з банками. Завдяки реалізації проекту, ми зможемо замінити ліфти першого покоління і половину ліфтів другого покоління», - підкреслив Анатолій Кандауров.

Посадовець також зазначив, що проект передбачає заміну ліфтового обладнання протягом 2013-2014 років. В рамках проекту будуть модернізовані системи диспетчеризації та електрощитові, проведено капітальний ремонт електрообладнання у житлових будинках, а також замінені 111 ліфтів першого покоління (1924 - 1928 роки випуску) і 62 ліфти другого (1948-50 роки). Директор комунального підприємства уточнив, що такі ліфти функціонують в основному в Ленінському, Київському і Дзержинському районах.

«Враховуючи те, що близько 70% ліфтів у Харкові відслужили свій нормативний термін, вони вимагають капремонту і заміни. Департамент житлового господарства направив до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства документи під отримання державних гарантій на суму 100 млн грн під реалізацію цього пілотного проекту. Це дозволить нам впродовж найближчих двох років провести заміну старих ліфтів та провести ремонт внутрішньобудинкових електромереж із заміною електрощитових у житлових будинках», - повідомив директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков.

 
Коментарі (0)