ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняЗамовників будівництв можуть звільнити від додаткових витрат

Замовників будівництв можуть звільнити від додаткових витрат

Парламентарям пропонують дозволити за певних умов звільняти замовників будівництв від сплати пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту.
гроші

Комітетам Верховної Ради пропонують розглянути законопроект №2446 «Про внесення змін до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності». Відповідний документ пропонує встановити умови, за яких замовники будівництва звільнятимуться від сплати пайової участі у розвиток інфраструктури населеного пункту. 

«Метою прийняття законопроекту є скасування необґрунтовано встановленого обов’язку нести додаткові витрати на розвиток інфраструктури населеного пункту замовниками будівництва об’єктів промисловості та сільського господарства у випадку, якщо необхідні для їх забезпечення об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури є власністю такого замовника будівництва, та/або такі об’єкти не створюють додаткового навантаження на інженерно-транспортну інфраструктуру населеного пункту», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту. 
 
Крім того, проект Закону пропонує, «що якщо до набрання чинності відповідними пунктами частини четвертої статті 40 цього закону договір про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту не був укладений, замовники будівництва об’єктів, передбачених зазначеними пунктами, до пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту не повинні залучатися».
 
Для довідки: Відповідно до статті 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» замовник, який має намір здійснити будівництво об'єкта містобудування у населеному пункті, зобов'язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.
 
Пайова  участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає  у   перерахуванні замовником до прийняття об'єкта будівництва в експлуатацію  до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», прогалини та недоліки в житлово-комунальному законодавстві, які не змогли вчасно усунути та врегулювати Мінрегіон та Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг, можуть бути усунуті Верховним Судом.
 
Коментарі (0)