ГоловнаВідеорепортажАльтернативна енергетикаЗамість старих модульних містечок для переселенців збудують багатоповерхівки

Замість старих модульних містечок для переселенців збудують багатоповерхівки

На місці модульних містечок для внутрішньо перемішених осіб збудують багатоквартирні будинки, в яких теж проживатимуть переселенці.

 

 

На місці модульних містечок для внутрішньо перемішених осіб збудують багатоквартирні будинки, в яких теж проживатимуть переселенці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

Зокрема зазначають, що будівництво таких будинків обговорила віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірини Верещук з парламентським статс-секретарем Федерального міністерства економічного співробітництва й розвитку ФРН Нільсоном Анненом.

«У нас є сім модульних містечок у Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях, де проживають переселенці з тимчасово окупованих територій. З представником уряду Німеччини обговорили допомогу німців у будівництві на місці модульних містечок багатоквартирних будинків для розміщення переселенців», - зазначила Верещук.

Верещук зауважила, що окрім власного житла, іншою важливою умовою інтеграції внутрішньо переміщених осіб є їх працевлаштування, аби ці люди мали достатні для існування засоби у громаді, що їх приймає. Тут йдеться не лише про підтримку бізнесу, тренінги для ВПО та активізацію місцевих програм працевлаштування, а й про співпрацю між регіональними центрами зайнятості, популяризацію підприємництва, навчання правильному заснуванню і розвитку власної справи. Саме ФРН предметно доклалася до оптимізації професійної інтеграції ВПО в межах проєкту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Як повідомлялося, Верховна Рада 2 грудня 2020 року ратифікувала угоду між урядом України і урядом Німеччини щодо залучення 25,5 млн євро від німецького державного банку розвитку KfW на надання пільгових кредитів для придбання житла внутрішньо переміщеними особами. Ця угода дозволить ВПО отримати пільгові кредити на придбання житла на суму приблизно 40 тисяч євро у гривневому еквіваленті на термін 20 років під пільгові умови – 3% річних. Упродовж 2021-2022 років цей проєкт дозволить забезпечити постійним житлом щонайменше 680 сімей або 1768 внутрішньо переміщених осіб.

 

 

 

 
Коментарі (0)