ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаЗапаси вугілля на складах ТЕС у два рази менші за мінімально необхідні

Запаси вугілля на складах ТЕС у два рази менші за мінімально необхідні

Запас вугілля на ТЕС державної "Центренерго" показав динаміку до зниження. На 22 листопада показники у 2,2 рази нижчі від допустимого гарантованого обсягу

 

Запас вугілля на ТЕС державної "Центренерго" показав динаміку до зниження. На 22 листопада показники у 2,2 рази нижчі від допустимого гарантованого обсягу.

Цей показник фіксується на рівні 77,1 тисяч тонн. Про це 23 листопада свідчать дані міністерства енергетики.

На Вуглегірській ТЕС наразі у 5,1 разів менше вугілля від необхідного рівня – 12,2 тисяч тонн, на Трипільській ТЕС – у 1,9 разів (25,8 тис. тонн), Зміївській ТЕС – у 1, 5 разів (39,1 тис. Тонн). Кожен другий блок не функціонує, оскільки зафіксовано брак палива.

Так, 12 блоків із 23 державних ТЕС на території України простоюють через відсутність вугілля, 8 на різних стадіях ремонту. Загалом у роботі у "Центренерго" наразі є 3 блоки - по одному блоку на Зміївській, Трипільській та Вуглегірській ТЕС.

За даними системного оператора НЕК "Укренерго", кожен другий блок не працює через брак палива. Наразі ситуація тільки ускладнилася, тому застосуються різні заходи для постачання вугілля  

ASPI news повідомляло, президент запропонував ЄС знижку на транзит газу та українські сховища для зберігання. В Україні перевірятимуть джерела постачання вугілля, призначеного для нового опалювального сезону.

 

 

 

 
Коментарі (0)