ГоловнаНовини ЖКГСтатистикаЗапаси вугілля та газу ростуть, але виробництво електрики - падає

Запаси вугілля та газу ростуть, але виробництво електрики - падає

Міненерговугілля оприлюднило квартальний звіт про стан забезпечення енергетичної галузі, виробництвоелектричної енергії, споживання газу та стан розрахунків за енергоносії та електрику.

Виробництво електроенергії в Україні помітно знизилось у порівнянні з аналогічним перідом минулого року. Так, за січень-березень 2015 року було згенеровано 44,7 млрд кВт/год. електричної енергії, втой час, як у поточному році - лише 42,3 млрд кВт/год. Зниження склало 5,5%.Про це свідчать дані Міненерговугілля, опубліковані в квартальному звіті.

Разом із тим, запаси вугілля для ТКЕ та ТЕЦ на 7 квітня склали 2,6 млн тон, в той час, як у минулому році цей показник сягав лише 860 тис тон.

Споживання газу вцілому скоротилось на 9,3 % порівняно з аналогічним періодом минулого року і склало 13 млрд куб.м. Скорочення досяглось переважно за рахунок скорочення споживання в промисловому секторі, де воно сягло 22%.

Також, згідно даних міністерства, запаси газу в підземних сховищах на 7 квітня склали 8,4 млрд куб. м. У минулому році залишок складав 7,7 млрд куб. м.

Заборгованість за природний газ з початку року на 1 квітня становила 14,6 млрд грн, а з урахуванням боргів минулих періодів борг становить 42,4 млрд грн.

Основним боржником є генеруючий сектор та промисловість. На їх долю припадає 71% боргу, в той час, як на сектор ЖКГ - 28% заборгованості.

Аналогічна ситуація з боргами за електроенергію, де на 1 квітня заборгованість становила 2,6 млрд грн, а з урахуванням попередніх періодів - 23 млрд грн. На промислових споживачів припадає 45% боргу, на населення - 11% на сектор ЖКГ - 30%.

 

 
Коментарі (0)