ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЗапасів антрациту на складах українських ТЕС вистачить на 5 днів роботи

Запасів антрациту на складах українських ТЕС вистачить на 5 днів роботи

Запаси вугілля на українських теплоелектростанціях та теплоелектроцентралях складають 1,7 млн тонн - на 3,2% нижче нормативів
Запаси вугілля на українських теплоелектростанціях та теплоелектроцентралях складають 1,7 млн тонн - на 3,2% нижче нормативів, такі дані повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. 
 
На складах станцій, що працюють на антрациті, зберігається 243 тис. тонн на 26,4% менше за встановлені міністерством нормативи. А на станціях, що працюють на газовому вугіллі, - 1,119 млн тонн, на 4,5% більше за нормативи. 
 
Відзначимо, що минулого тижня нормативи накопичення вугілля для станцій були вищими. Сумарно запаси на ТЕС і ТЕЦ мали сягати 1,88 млн тонн і, станом на 8 серпня, запаси відставали на 15%. Просте, станом на 17 серпня, нормативи знижено до 1,755 млн тонн. Відповідно, запаси складів відстають всього на 3,2%. Також міністерство на 13,7% знизив вимоги до запасів вугілля на початок осені - до 1,86 млн тонн.
 
Запасів на складах українських ТЕС, що працюють на антрациті, вистачить в середньому вистачить на 5 днів роботи, а станцій на газовому вугіллі вистачить на 12 днів. Згідно нормативів Міненерговугілля, станом на 17 серпня на складах ТЕС має бути 1,376 млн тонн вугілля (антрациту і газового). Однак, станом на 17 серпня, на складах ТЕС зберігається 1,362 млн тонн - на 1% нижче норми. При цьому, до 1 вересня на складах має бути сумарно 1,468 млн тонн.
 
ТЕЦ також не виконують нормативів з накопичення вугілля, їх запасів вистачить на 86 днів роботи без поповненя запасів. Сумарно на склах зберігається 338,4 тис. тонн вугілля - на 12% нижче затверджених нормативів.
 

Нагадаємо, до 1 листопада на складах ТЕС і ТЕЦ має бути сумарно 2,6 млн тонн вугілля. 

 
Коментарі (0)