ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаЗапасів вугілля вистачить на місяць роботи ТЕС без перебоїв

Запасів вугілля вистачить на місяць роботи ТЕС без перебоїв

В Україні віялових відключень світла у січні не прогнозують. Запасів вугілля на українських ТЕС вистачить для безперебійної роботи протягом місяця, навіть якщо виникнуть проблеми з поставками.

На складах України достатньо запасів вугілля для безперебійної роботи ТЕС та уникнення віялових відключень світла. Про це повідомив директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України Валентин Землянський, передає «ГолосUA».

«На даний момент на складах України знаходиться близько 2 млн тонн вугілля. Навіть якщо будуть морози або перебої з поставками, цього вистачить ще на місяць безперебійної роботи теплоелектростанцій. Але, будемо сподіватися, що поставки будуть йти», - підкреслив експерт.

Також, пан Землянський додав, що основні поставки вугілля регулярного йдуть із зони АТО.

«Запас вугілля на початок цього року дозволяв говорити про те, що протягом місяця ніяких форс-мажорів не повинно виникати, тобто система повинна працювати без віялових відключень та інших проблем», - сказав він.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Україна підписала договори на постачання в січні-лютому 2016 року ще 170 тис. тонн вугілля енергетичних марок з Південно-Африканської республіки.

 
Коментарі (0)