ГоловнаНовини ЖКГЕнергозбереженняЗапоріжжя готується пережити зиму

Запоріжжя готується пережити зиму

Міністр перевірив готовність Запорізької області до осінньо-зимового періоду. При цьому він наголосив, що урядовців цікавлять не подані у рапортах відсотки, а фактична діяльність комунальників на місцях.

У Запорізькій області підготовка житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до опалювального періоду проходить відповідно до графіку. 

Про це сказав Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник під час тематичної наради в Запоріжжі, інформує прес-служба міністерства. 

За його словами, в середньому по області підготовчі роботи виконано на 76%. Підготовлено 71% житлових будинків (4 845 будинків із 6873), 85% шкіл (514 з 590), 90% дитячих садочків (444 з 496) та 77% лікарень (54 з 70). Також підготовлено 373 котельні (71% від плану), відремонтовано 23 котельні (74%), замінено 11 котлів (73%), замінено 19 км (71%) теплових мереж, відремонтовано 62 км водопровідних мереж (71%), 5 км каналізаційних мереж (71%). Підготовлено 211 одиниць спеціалізованої техніки, що складає 74% від запланованого. Заготовлено посипкового матеріалу та реагентів 26 тис. тонн, або 72%.

Геннадій Темник наголосив, що готовність регіонів до опалювального періоду перевіряють спеціально створені мобільні робочі групи Мінрегіону. Вони безпосередньо відвідують підприємства ЖКГ областей, об’єкти соціальної інфраструктури, житлові об’єкти. Сьогодні робочі групи працюють в Житомирській та Черкаській областях.

«Відсотки готовності, які подають регіони, нас цікавлять найменше. Ми мусимо на власні очі переконатися, чи відповідає звітність того чи іншого регіону фактичному стану. Крім того, ми зобов’язали регіони подавати паспорти і акти готовності об’єктів – а це вже документи, в яких ставлять підписи відповідальні особи і які засвідчують, що об’єкт готовий до експлуатації в осінньо-зимовий період», - сказав він.

Також міністр наголосив, що на сьогоднішній день немає жодних підстав для підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги і застеріг органи місцевого самоврядування від спокуси збільшувати вартість послуг ЖКГ. Він підкреслив, що робочі групи, які перевіряють економічну обґрунтованість тарифів в регіонах, повинні працювати на випередження і не допускати зростання тарифів.

Як повідомляла раніше «Україна Комунальна», на 1 липня планові показники рівня підготовки до роботи в осінньо-зимовий період в Україні склали 40%. За багатьма показниками задовільно проводиться робота у Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

А станом на 13 серпня роботи з підготовки об’єктів ЖКГ та соціальної сфери до опалювального сезону вже виконані на 75%. До 1 вересня мають бути закінчені підготовчі роботи до зими у всіх навчальних закладах країни. До 1 жовтня – на всіх об’єктах.

 
Коментарі (0)