ГоловнаНовини ЖКГБлагоустрійЗапоріжжя готується розгрібати сніг

Запоріжжя готується розгрібати сніг

У Запоріжжі за підприємствами, установами, організаціями різних форм власності закріпили ділянки вулиць для прибирання у зимовий період від снігу і льоду, посипання антиожеледними матеріалами.

Виконком Запорізької міської ради затвердив розпорядження голів районних адміністрацій міської ради з питань закріплення за підприємствами, установами, організаціями територій для очищення від снігу, ожеледі та посипання антиожеледними матеріалами в осінньо-зимовий період 2013-2014 років. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес -службі Запорізької міськради.

За інформацією заступника директора департаменту житлово -комунального господарства міської ради Олексія Бородая, у комунальній власності міста знаходиться понад 8 млн кв. м доріг.

Традиційно велику частину робіт із зимового утримання міських магістралей буде виконувати КП «ЕЛУАД». За підприємством закріплено близько 5 млн кв. м доріг. За словами Олексія Бородая, КП «ЕЛУАД» вже підготувало до роботи 79 одиниць снігоприбиральної техніки, закуплено 17 тисяч тонн відсіву, найближчим часом закуплять 2 тис. тонн солі.

На сьогодні комунальні підприємства Запоріжжя не володіють ресурсами, щоб власними силами забезпечити утримання в зимовий період всіх 8 млн кв м запорізьких доріг. У зв'язку з цим місту необхідна допомога в цьому питанні з боку підприємств, установ, організацій різних форм власності.

Голови районних адміністрацій своїми розпорядженнями закріпили за підприємствами, установами, організаціями різних форм власності ділянки вулиць для прибирання у зимовий період від снігу і льоду, посипання антиожеледними матеріалами.

У ході засідання виконкому представники районних адміністрацій запевнили міського голову Олександра Сіна, що всі перераховані підприємства, установи, організації підтвердили свою готовність виконувати цю роботу, також проведені перевірки наявності у них необхідної техніки, робітників.

Міський голова Олександр Сін доручив своєму першому заступнику Дмитру Свіркіна провести у вересні вчення для перевірки готовності всіх міських служб до дій в умовах сильного снігопаду, несприятливої зимової погоди.

 
Коментарі (0)