ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЗапоріжжя знову будуватиме мостові переходи

Запоріжжя знову будуватиме мостові переходи

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20.02.2012 № 92-р затверджено першу суму фінансування цього стратегічного об’єкта – 450 млн грн, з них 45 млн грн вже надійшли на рахунки Служби автомобільних доріг.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко провів виїзну нараду на головному будівельному майданчику області - спорудженні мостових переходів у м. Запоріжжя через р.Дніпро.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Запорізької ОДА.

Тут активно відновлюється хід будівельних робіт, які через сильні морози в січні-лютому були призупинені. Як поінформував перший заступник начальника Служби автомобільних доріг у Запорізькій області Геннадій Тимченко, з наступного тижня на майданчику  працюватимуть до 700 робітників. Однак у період вимушеного простою будівельники  час не гаяли:  були проведені тендерні процедури, визначено генерального підрядника та генеральну проектну організацію, відповідно до запланованого фінансування була скоригована проектна документація.

Та головний фактор руху будівництва – фінансування. Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 20.02.2012 № 92-р затверджено першу суму фінансування цього стратегічного об’єкта – 450 млн грн, з них 45 млн грн вже надійшли на рахунки  Служби автомобільних доріг. Днями має надійти ще 90 млн грн.

«Для нас важливо узгодити графік будівельних робіт з надходженням фінансових ресурсів. Ми не маємо допустити вакууму фінансування. Для цього необхідно чітко розуміти, що і в який період для нас є пріоритетним», - підкреслив голова облдержадміністрації.
Наразі першочергової уваги будівельників потребує формування замовлення на металоконструкції, відпрацювання системи технології будівництва, перенесення водопровідних та каналізаційних мереж, а також кабелів зв’язку.

За підсумками наради Олександр Пеклушенко  надав низку доручень профільним службам, наголосивши на необхідності оперативного врегулювання всіх проблемних питань, які виникають у ході будівництва.

«Ми маємо тримати на постійному контролі найдрібніші питання будівництва  мостових переходів, у разі виникнення проблем - оперативно врегульовувати. На сьогодні Уряд забезпечує нам умови, щоб виконати завдання Президента України, - ввести в експлуатацію  першу чергу запорізьких мостів у поточному році», - підбив риску Олександр Пеклушенко.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)