ГоловнаНовини ЖКГЗапоріжжя готується стати регіоном-супутником Євро-2012

Запоріжжя готується стати регіоном-супутником Євро-2012

Запоріжжя та Запорізька область вже давно офіційно заявили про своє намагання стати регіоном-супутником чемпіонату Європи з футболу, який улітку наступного року відбудеться на спортивних аренах України та Польщі.Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Запорізької ОДА.Але, як зазначаєть

Запоріжжя та Запорізька область вже давно офіційно заявили про своє намагання стати регіоном-супутником чемпіонату Європи з футболу, який улітку наступного року відбудеться на спортивних аренах України та Польщі.

Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Запорізької ОДА.

Але, як зазначається у повідомленні, у справі підготовки до того, щоб прийняти одну із збірних - учасниць турніру та її вболівальників, є певні проблеми. Їх і намагається розв'язати оргкомітет, що утворений при облдержадміністрації. На його черговому засіданні було розглянуто чотири питання. Лише одне із них майже вирішено. Туристична галузь Запорізької області визначила 80 туристичних маршрутів та об'єктів, привабливість яких для туристів вже цього літа буде перевірено на практиці. Разом із Запорізьким Національним університетом управління культури та туризму ОДА активно проводить роботу з підготовки гідів-перекладачів.

На жаль, інші питання (підготовка стадіону «Славутич-арена» та готелю «Інтурист» до прийому численних закордонних гостей – футболістів, журналістів та вболівальників, створення фан-зони на Фестивальній площі тощо) або взагалі не вирішуються, або вирішуються дуже мляво.

«До чемпіонату залишився рік, але насправді часу на підготовку обмаль, – зазначив голова оргкомітету, заступник голови ОДА Петро Гончарук. – Вже дуже скоро організатори турніру перевірятимуть регіони, що прагнуть стати супутниками Євро, і вимоги будуть досить жорсткі. А нам, окрім свого бажання, презентувати майже нічого. Тому я просив би всіх активізувати роботу в цьому напрямку», - повідомив він.

Натомість ідея одного із запорізьких видавництв видати і надіслати країнам-учасницям Євро 2012 «Енциклопедію футбольного вболівальника та туриста», в якій буде розміщено інформацію про туристичні маршрути Запорізького краю, історію запорізького футболу та інвестиційну привабливість регіону, голові оргкомітету сподобалась. П.Гончарук висловив впевненість у тому, що разом з містом область зможе знайти кошти для видавництва такого путівника.

 
Коментарі (0)