ГоловнаНовини ЖКГНадзвичайні подіїЗапорізькі посадовці та комунальники наживалися на перевезеннях

Запорізькі посадовці та комунальники наживалися на перевезеннях

Днями працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю в Запорізькій області припинили злочинну діяльність групи хабарників, які систематично вимагали та отримували гроші за вирішення питань у сфері пасажирських перевезень.

До злочинної групи увійшли заступник міського голови та директор одного з комунальних підприємств Мелітополя, які вирішили збагатитися за рахунок підприємства, що займається пасажирськими перевезеннями, - інформує «У.К.» прес-служба ГУБОЗ МВС України.

Зловмисники встановили «таксу» за кожний автобус, який буде перевозити людей по визначеному маршруту. Щомісячна плата за кожен автобус популярного місцевого маршруту – 100 дол. США, менш прибуткові маршрутки обходилися їх власнику в 340 грн.

Під час чергового збору данини у розмірі 1 тис. дол. США та 10,2 тис. грн. фігуранти справи були затримані «на гарячому».

Відносно можновладців прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 
Коментарі (0)