ГоловнаНовини ЖКГБудівництвоЗапорізька область почне будувати наповну

Запорізька область почне будувати наповну

Реалізувати заплановане дозволить виконання заходів комплексної Програми житлового будівництва в Запорізькій області, яка була затверджена на сесії обласної ради у березні поточного року.

У Запорізькій області планують ввести в експлуатацію вдвічі більше житла, ніж торік – 130 тим. кв. м. Про це повідомив начальник управління містобудування та архітектури Запорізької облдержадміністрації  Юрій Лукашев під час брифінгу.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Запорізької ОДА.

«У поточному році планується введення в експлуатацію 130 тис. кв. м житла, тоді як торік було введено 62 тис. кв. м. Реалізувати заплановане дозволить виконання заходів комплексної Програми житлового будівництва в Запорізькій області, яка була затверджена на сесії обласної ради  у  березні поточного року», - сказав він. За словами посадовця вона гармонійно поєднала всі чинні програми з житлового будівництва та кредитування, які до цих пір працювали в регіоні.

На даний час тільки в обласному центрі нараховується 72 об’єкти незавершеного будівництва, які можуть бути добудовані за програмами доступного житла. Однак у поточному році завершити будівництво планують тільки на 12 з них. Наразі в Запоріжжі на квартирному обліку перебуває близько 14 тис. сімей, загалом по області  ця цифра складає понад 47 тис. родин.

Разом з тим, Юрій Лукашев закликав присутніх не плутати два різні поняття – доступне та соціальне житло. Механізми державних програм щодо забезпечення доступного житла передбачають тільки часткову допомогу родині при покупці квартири - погашення відсотків за користування кредитом за рахунок Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву або виділення одноразової субсидії у розмірі 30% від вартості квартири. Основну ж суму вартості нового житла родина сплачує за власні кошти. Ми розраховуємо, що згідно з ініціативою Президента України в травні почне працювати державна іпотека, завдяки якій суттєво зростуть можливості запоріжців придбати квартири», - зазначив Юрій Лукашев.

 

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)