ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗапорізьке ЖКГ відроджуватимуть безробітні

Запорізьке ЖКГ відроджуватимуть безробітні

Безробітні запоріжці будуть активніше залучатися до громадських робіт. У центрі зайнятості є кошти, які треба використовувати для розвитку житлово-комунального господарства

Безробітні запоріжці будуть активніше залучатися до громадських робіт.

Про це повідомив заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Петро Гончарук під час наради, у якій взяли участь керівники територій та директор обласного центру зайнятості Ірина Дудник, інформує прес-служба ОДА.

«У центрі зайнятості є кошти, які треба використовувати для розвитку житлово-комунального господарства. Але проблема їх використання полягає в тому, що в нас немає єдиної для всього регіону системи роботи. Відповідно, ми не використовуємо в повній мірі ресурс, який маємо», - зазначив Петро Гончарук.

За словами Ірини Дудник, минулого року обласний центр зайнятості отримав 11 млн грн, з яких було використано лише 10 млн грн, а мільйон довелося повернути. Кошти залишилися невикористаними через неналагоджену роботу з місцевою владою Запоріжжя.

«Цього року ми отримали 8 млн грн, 40% цієї суми вже розписано та закріплено відповідними документами. У нас є серйозна проблема в організації громадських робіт як у Запоріжжі, так і в області загалом. Справа в тому, що громадські роботи мають фінансуватися з трьох джерел: з місцевих бюджетів,  бюджетів працедавців, а також з бюджету соцстрахування. До того ж, на громадські роботи ми можемо направляти тільки тих людей, які не отримують соціальні виплати по безробіттю. На сьогодні в центрі зайнятості зареєстровано 23 тис.людей, з них сім тисяч  не отримують  виплати», - повідомила Ірина Дудник.

За словами Петра Гончарука, головне в розробці цієї програми – не забувати про передбачення кінцевого результату, щоб кошти були витрачені недаремно.

«Мало просто зібрати сміття, його треба ще й вивезти. Проїжджаючи територію області, я бачив, що на деяких узбіччях складено пакети зі сміттям, але їх не вивезли,  вони розриваються і сміття розлітається знову. Відповідно, кошти на прибирання даної ділянки було витрачено марно. Тож дуже важлива саме систематична робота та детальне опрацювання всіх етапів, ми повинні бачити ефективність використання кожної копійки», - зазначив Петро Гончарук.

 

Ольга Гальчинська

 
Коментарі (0)