ГоловнаНовини ЖКГПодіїЗапроваджено комплексну соціальну послугу з формування життєстійкості

Запроваджено комплексну соціальну послугу з формування життєстійкості

Кабмін ухвалив Постанову про реалізацію пілотного проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості. Проект координуватиме Мінсоцполітики, він спрямований на підтримку та зміцнення психічного здоров'я українців
Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову про реалізацію пілотного проекту із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості. Проект координуватиме Мінсоцполітики, він спрямований на підтримку та зміцнення психічного здоров'я українців, пише "Україна Комунальна".
 
Основна мета – зниження загального рівня стресу і тривожності українців, формування навичок першої психологічної допомоги близьким (особливо дітям та старшим членам родини), навчання стресостійкості та попередження психологічної травматизації. Особливу увагу буде приділено родинам, на які війна має найбільший вплив: військовослужбовців та ветеранів, сім’ям із маленькими дітьми.
 
Нова соціальна послуга передбачає комплексний підхід. Так, насамперед здійснюватиметься оцінка потреб людини. Після цього її інформуватимуть про доступні послуги для вирішення існуючих проблем, можливості соціального захисту, за потреби, – безоплатну правничу допомогу. Також будуть запроваджені психологічна діагностика, психологічне консультування (індивідуальне, сімейне, групове); надання психологічної підтримки та допомоги після психологічних травм та стресових розладів; навчання методам і прийомам, які допомагають знижувати фізичний та психологічний стрес тощо.
 
Окремі напрями стосуватимуться психологічної підтримки батьків, розвитку батьківських навичок та догляду за дітьми, допомоги в побудові стосунків з дітьми на різних етапах дорослішання. А також – психологічної роботи з військовослужбовцями, ветеранами і їхніми родинами.
 
Крім того, послуга передбачає навчання волонтерів та допомогу в координації їхньої діяльності.
 

Цю комплексну соцпослугу з формування життєстійкості надаватимуть обрані за результатами конкурсу надавачі. Відповідний конкурс буде організовувати Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю. 

 
Коментарі (0)