ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняЗаради бізнес-центру треба знести 200 будинків

Заради бізнес-центру треба знести 200 будинків

Київська влада визначила п'ять можливих земельних ділянок для реалізації даного проекту, три з яких розташовані на лівому березі Дніпра.

Реалізація міжнародного ділового центру «Київ-Сіті», який визначений в якості одного з пріоритетних на першому Київському інвестиційному форумі, може бути почата в жовтні-грудні 2014 р., прогнозує Сергій Целовальник, начальник Головного управління містобудування та архітектури Києва.

«У IV кв. 2014 року, ми вже, думаємо, почнеться запуск першої фази проекту Київ-Сіті. Компанія DTZ дасть свої рекомендації щодо вибору оптимальної ділянки для будівництва, створить стратегію найбільш ефективного розвитку Київ-Сіті, оцінить попит і функціональне призначення, а також дасть свої пропозиції для підвищення інвестиційної привабливості проекту», - повідомив С.Целовальник.
 
Київська влада визначила п'ять можливих земельних ділянок для реалізації даного проекту, три з яких розташовані на лівому березі Дніпра. Йдеться про ділянки в районі Осокорків-Північних (150 га), в районі Одеської площі (240 га), Нижньої Телички (160 га) та о. Вирлиця (110 га), а також земельну ділянку на Дніпровській набережній (140 га).
 
«Проект передбачає поліцентричної розвиток і створення сучасної бізнес-зони, тобто розташування бізнес-центру далеко від історичного центру столиці, щоб наблизити місця роботи до місця проживання. Створення бізнес-містечка допоможе створити імідж української столиці як міста, орієнтоване на ділову активність. Також цей проект стане каталізатором сталого розвитку Києва», - зазначив Руслан Крамаренко, заступник голови КМДА.
 
Проект «Київ-Сіті» є складовою Національного проекту «Місто майбутнього» та включений до Державного реєстру національних проектів. Після зведення, новий багатофункціональний міський район встановить нові стандарти екологічності і якості життя, забезпечить Київ сучасними і доступними офісними приміщеннями із супутньою інфраструктурою світового рівня. Зокрема, торговими приміщеннями, готелями, приміщеннями для конференцій, масових заходів, спортивними закладами тощо.
 
Нагадаємо, що проект будівництва «Київ-Сіті» передбачає залучення 1-2 млрд дол. іноземних інвестицій. Детальну комерційну концепцію проекту розробить консалтингова компанія DTZ (Київ), якою, зокрема, «пропонується, що ключовими компонентами проекту будуть офісні приміщення з великою площею поверху - малоповерхові і среднеетажние офісні центри».

 
Коментарі (0)