ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗарплати в Україні побили новий рекорд

Зарплати в Україні побили новий рекорд

Експерт каже, картинка із зубожінням сильно перебільшена

Українські зарплати побили рекорд – у минулому році вони досягли історичного максимуму за паритетом купівельної спроможності. Про це йдеться у звіті Вищої школи економіки.

Експерти співвіднесли ціни в США і Україні щодо однакового набору товарів і послуг. Раніше найвищі зарплати були у 2013 році – еквівалент $ 1017, тоді як у минулому році – $ 1073.

“Після поїздок у Швейцарію та Німеччину у мене була підозра, що картинка із зубожінням дещо перебільшена. Коли там платиш за проїзд в електричці 750 гривень, а тут їдеш за 40. Або коли в центрі Києва обідаєш в десять разів дешевше, ніж в глухому альпійському селі. Розумієш, що 1 долар тут і там – це абсолютно різна купівельна спроможність”, – коментує видання Gazeta.ua експерт ринку праці Сергій Марченко.

Нагадаємо, в моє цього року згідно з даними Державної служби статистики, середня номінальна заробітна плата склала 8725 гривень. Порівняно з травнем 2017 року номінальна заробітна плата зросла на 27,6 відсотка. Реальна заробітна плата у порівнянні з травнем 2017 року зросла на 14,1 відсотка.

В 2019 році, за прогнозом Мінекономрозвитку, мінімальна зарплата може зрости до 4,6 тисячі гривень. В опублікованому на сайті Мінекономрозвитку експертному консенсус-прогнозі відображені прогнозні дані щодо зростання мінімальної зарплати в країні: 2019 року — 4600 гривень, в 2020-му – 5400 гривень.

 

 
Коментарі (0)