ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗарплати відв'яжуть від прожиткового мінімуму

Зарплати відв'яжуть від прожиткового мінімуму

З 1 січня 2020 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становитиме 2027 гривень

З 1 січня 2020 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць становитиме 2027 гривень.

Прожитковий мінімум у 2020 році збільшиться на 162 гривні

Кабінет міністрів України схвалив законопроект, який скасовує прив'язку показника прожиткового мінімуму до зарплат, штрафів та інших виплат, що на думку Кабміну дозволить збільшити його до 4200 гривень на місяць. Про це повідомила прес-служба уряду.

"Раніше кожне підвищення прожиткового мінімуму додавало кошти не тільки тим, хто їх потребував. Підвищення автоматично збільшувало державні платежі, штрафи, плату за певні види державних послуг та інше. Скасування цієї архаїчної радянської норми дозволить нарешті почати справжню боротьбу з бідністю в Україні", - зазначив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

Нагадаємо, як раніше повідомила представник уряду у Верховній Раді Ірина Верещук, на сьогодні прожитковий мінімум становить 2227 грн, але вже в 2020 році він може вирости до 4500 грн.

"Пані Маркарова (міністр фінансів - ред.) Сказала, що вони знають, як зробити так, щоб протягом 2020 року цей показник (прожитковий мінімум - ред.) Виріс майже вдвічі. Прем'єр (Олексій Гончарук - ред.) Поставив амбітне завдання - збільшити до 4500 грн ", - заявила Верещук.

Згідно з планами Кабміну, з 1 січня 2020 року прожитковий мінімум збільшиться на 162 грн і складе 2027 грн. Хоча при цьому в Кабміні вважають, що "повинні здійснити рішучі кроки" по наближенню розміру прожиткового мінімуму до 4251 грн.

 

 
Коментарі (0)