ГоловнаНовини ЖКГТранспортЗастарілу снігову техніку запустять у зимовий бій

Застарілу снігову техніку запустять у зимовий бій

До зими готують снігоприбиральну спецтехніку. У Мінрегіоні заявили, що техніка відремонтована, втім застаріла.

На сьогодні в регіонах підготовлено до роботи у зимовий період більше 6 тисяч одиниць спеціалізованої комунальної техніки. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Так, за словами профільного Міністра Геннадія Темника, наявна техніка, що знаходиться в автопарках комунальних служб, хоча і застаріла,  але відремонтована та у разі виникнення надзвичайних ситуацій, готова вийти на дороги.

«Для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій,  за моїм дорученням в регіонах вже зараз укладено договори з підприємствами та організаціями усіх форм власності на залучення  близько 4,5 тисяч одиниць додаткової спеціалізованої техніки, насамперед будівельної, яка у разі потреби буде готова негайно приступити до роботи. Залучена від підприємств спецтехніка буде закріплена за кожним районом в населених пунктах», - зазначив Геннадій Темник.

Також він додав, що у разі виникнення стихійного лиха, для надання допомоги  комунальним службам  будуть залучені  додаткові людські ресурси  підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Укравтодору, енергопостачальних та будівельних компаній.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, половина снігоприбиральної техніки  столиці вже вийшла з ладу, а нову ще не придбали. Втім, нову техніку все-таки купуватимуть. Тендерна процедура вже розпочата - запевнив голова КМДА Олександр Попов. За 100 млн грн придбають близько 30-ти одиниць снігоприбиральних машин. У той час, як дефіцит складає майже 150 одиниць.

 
Коментарі (0)