ГоловнаГоловнеТарифи ЖКГЖитлові послуги стануть ринковими

Житлові послуги стануть ринковими

Мінрегіон регулює поступовий перехід від державного регулювання тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій на договірні ціни на послуги.

Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКХ затверджено заходи щодо переводу відносин у сфері управління багатоквартирних будинків на ринкові засади до 2015 року. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі відомства.

За словами директора Департаменту стратегії реформування та розвитку житлово-комунального господарства Мінрегіону Наталії Олійник, одним із головних завдань переведення відносин у сфері управління багатоквартирних будинків на ринкові засади є визначення послуги з управління багатоквартирним будинком, об’єднавши послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій та послуги з управління будинком, спорудою або групою будинків, шляхом розроблення та прийняття змін до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та розроблення та прийняття Закону про управління багатоквартирним будинком.

Як зазначає Наталія Олійник, передбачено нормативно-правове врегулювання й низки інших питань.

Зокрема, мова йде про врегулювання поступового переходу від державного регулювання цін (тарифів) на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій на вільні (договірні) ціни на послуги з управління багатоквартирним будинком.

Також передбачається внормування можливості житлово-експлуатаційних організацій надавати послуги з управління багатоквартирним будинком до обрання співвласниками багатоквартирного будинку або органами місцевого самоврядування управителя багатоквартирного будинку, в установленому законодавством порядку.

Крім того, планується визначити механізм розрахунку граничного розміру витрат щодо управління багатоквартирним будинком з метою надання пільг та призначення субсидій та механізм обрання управителя багатоквартирного будинку, якщо співвласники не визначились з формою управління цим будинком.

 
Коментарі (0)