ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаЗавдяки альтернативній енергії Україна заощадила 7 млрд кубометрів газу

Завдяки альтернативній енергії Україна заощадила 7 млрд кубометрів газу

На сьогоднішній день в Україні вже готове усе законодавче підґрунтя для розвитку відновлювальних джерел енергії, як для виробництва тепла так і електричної енергії.

На сьогоднішній день в Україні вже готове усе законодавче підґрунтя для розвитку відновлювальних джерел енергії, як для виробництва тепла так і електричної енергії.

Починаючи з 2014 року Україні вдалося зекономити 7.2 млрд кубометрів газу завдяки енергозбереженню та альтернативним джерелам енергії.

Про це заявив голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час брифінгу на IX Міжнародному інвестиційному бізнес-форумі “Відновлювальна енергетика та енергоефективна модернізація промисловості”, передає УНН з посиланням на прес-службу Держенергоефективності.

“Завдяки впровадженню заходів з енергозбереження, переходу на використання відновлювальних джерел у тепловій енергетиці та низці адміністративних та стимулюючих заході, Україні, починаючи із 2014 року, вдалося зекономити 7.2 млрд кубометрів газу за такими категоріям споживачів як бюджетна сфера, населення і теплокомуненерго”, — зауважив він.

За словами С. Савчука цей показник у подальшому має збільшуватись. Адже в Україні вже готове усе законодавче підґрунтя для розвитку відновлювальних джерел енергії, як для виробництва тепла так і електричної енергії.

“За останні три роки кількість таких проектів зросла в рази”, — додав голова Держенергоефективності.

Нагадаємо, за три роки у “зелені” проекти в Україну залучено майже 800 млн євро.

Відзначимо, що відповідно до Національного плану дій з відновлюваної енергетики до 2020 року Україна має отримувати 11% енергії з відновлювальних джерел у кінцевому енергоспоживанні. Крім того, Енергетичною стратегією України до 2035 року поставлено більш амбітну мету — 25% “зеленої” енергії.

Додамо, наразі в Україні вже більше 1600 родин встановили сонячні панелі потужністю до 30 кВт, інвестувавши у це 22 млрд грн. 

Для того, щоб ваша оселя була теплою и затишною, потрібно рано чи пізно робити ремонт. А для того, щоб ви не псували собі нерви и втрачали марно час, пропонуємо вам робити ремонт львів під ключ. Опитні фахівці виконають усі роботи у короткий термін.

 
Коментарі (0)