ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗавдяки Prozorro «Сумигаз збут» уклав 79 договорів з бюджетними установами

Завдяки Prozorro «Сумигаз збут» уклав 79 договорів з бюджетними установами

За результатами проведених торгів «Сумигаз збут» уклав 79 договорів за результатами публічних закупівель на Prozorro.

За результатами проведених торгів «Сумигаз збут» уклав 79 договорів за результатами публічних закупівель на Prozorro.

ТОВ «Сумигаз збут», конкуруючи на ринку з 45 компаніями, взяло участь в 91 державній закупівлі. За результатами проведених торгів укладено договори з 79 бюджетними установами.

Про це повідомляють «Українські новини».

З часу введення в дію Закону України «Про ринок газу» в Сумській області природний газ різним групам споживачів реалізують 46 компаній, серед яких і ТОВ «Сумигаз Збут». Кількість постачальників на комерційному ринку газу свідчить про конкурентне середовище.

«Підтвердженням конкуренції є проведення відкритих торгів, у тому числі через систему Prozorro. За рік ми взяли участь в 91 державній закупівлі, за їх підсумками укладено договори з 79 бюджетними установами», - зазначила директор ТОВ «Сумигаз Збут» Олена Руденко.

Варто відзначити, що клієнтами ТОВ «Сумигаз Збут» є 1290 промислових підприємств і інших суб'єктів господарської діяльності.

Згадані 45 підприємств надають послуги тільки в сегменті промислових споживачів та установ, організацій які фінансуються з державного бюджету.

Жодну з 45 компаній-постачальників до сьогоднішнього дня не зацікавив ринок побутових споживачів Сумщини. Поки що єдиний постачальник природного газу побутовим споживачам – ТОВ «Сумигаз Збут». Основна причина незацікавленості інших - ціна газу для побутових споживачів нижча ринкової, оскільки її регулює держава, а також низька платоспроможність населення і пов'язані з цим розрахунки субсидіями.

Станом на 1 квітня заборгованість побутових споживачів в Сумській області досягла 197 млн. грн. На відміну від промислових і бюджетних установ, домогосподарства розраховуються за фактом спожитого газу, що не дозволяє постачальникам впливати на платіжну дисципліну.

Нагадаємо, що відповідно до «Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу», яке вступило в дію 1 квітня 2017 року на «Сумигаз збут» покладено покладено зобов'язання щодо постачання газу населенню.

Всього за 2016 Сумської області обсяг споживання газу побутовими споживачами склав 418,4 млн куб. м., промисловими підприємствами - 241,1 млн куб. м., установами та організаціями, які фінансуються з державного бюджету - 15,5 млн куб. м., підприємствами ТКЕ - 185 млн куб. м.

 

 
Коментарі (0)