ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняЗавдяки Prozorro Укртрансгаз зможе заощадити понад 2 млрд грн

Завдяки Prozorro Укртрансгаз зможе заощадити понад 2 млрд грн

Укртрансгаз заощадить 2,26 млрд грн на купівлі газу через систему електронних закупівель Prozorro.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку , йдеться у повідомленні Укрінформу.

«19 квітня в електронній системі Prozorro завершилися торги щодо закупівлі природного газу для забезпечення виробничо-технологічних потреб та власних потреб ПАТ «Укртрансгаз». ПАТ «Укртрансгаз» очікував закупити 2,180 млрд м куб природного газу. 3 10 аукціонів були скасовані через подання для участі в торгах менше двох тендерних пропозицій», - йдеться в повідомленні.

У МЕРТ зазначають, що всього торги відбулися по 7 з 10 лотів. Очікувана вартість лотів становила 11,7 млрд грн, однак у ході торгів вдалося знизити ціну на 19,33%. 

«Економія становитиме 2,26 млрд грн. Усього в аукціонах узяли участь сім компаній. Переможців аукціонів повідомили про намір укласти договір. Поставка товару має відбутися в період між 1 квітня та 31 грудня 2017 року», - додали в міністерстві.

Нагадаємо, з  1 серпня 2016 року, коли система електронних торгів ProZorro стала обов’язковою для всіх державних установ, загальна економія бюджетних коштів склала близько 10 млрд гривень.

Як повідомлялося раніше, Укртрансгаз планує закупити газ для виробничо-технологічних потреб невеликими лотами та з прив’язкою до цін на європейському газовому хабі NCG.

У 2016 році приватними газовидобувними компаніями було сумарно видобуто близько 4,2 млрд куб. м газу, але жодна компанія самостійно не видобула необхідні Укртрансгазу обсяги. Приватні імпортери поставили в Україну 2,9 млрд куб. м газу, при чому найбільший з них імпортував близько 1,2 млрд куб. м протягом 2016 року. Подрібнення закупівлі на лоти надасть можливість взяти участь у тендері більшій кількості потенційних продавців газу, зауважили в Укртрансгазі. 

У минулому році для виробничо-технологічних потреб та балансування Укртрансгаз використав 1,7 млрд куб. м газу.

 

 
Коментарі (0)