ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗавтра в Харкові підвищать тарифи на проїзд в автобусах

Завтра в Харкові підвищать тарифи на проїзд в автобусах

Харків'янам доведеться платити більше за проїзд в автобусах. Підвищення вартості торкнеться практично всіх маршрутів міста.

У Харкові з 3 березня вартість проїзду у міських пасажирських автобусах зросте на 1-1,5 грн. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов повідомив, що підвищення вартості проїзду торкнеться практично всіх маршрутів.
 
«Ми стримували ситуацію, скільки могли. Але коли відбувся останній стрибок вартості палива, це втратило всякий сенс: майже всім підприємствам заправити автобуси на день коштує більше, ніж щоденна виручка, яку вони отримують. Це не рахуючи витрат на запчастини та зарплати. Тому підвищення вартості проїзду - це вимушена міра, інакше ці підприємства просто зупиняться», - зазначив Євген Водовозов.
 
За його словами, з підвищенням вартості проїзду міська влада буде вимагати від перевізників повернути на маршрути великі низькопідлогові автобуси, які зараз тимчасово замінили маршрутками, а також відновити звичайні інтервали руху рухомого складу. Євген Водовозов підкреслив, що поки в автобусах діють всі встановлені законом і місцевими органами влади пільги.
 
Євген Водовозов також повідомив, що міська влада вже отримала заявку на підвищення вартості проїзду в трамваях і тролейбусах, але остаточні цифри поки не затверджені. Метрополітен, за словами заступника міського голови, заявку на підвищення вартості проїзду не подавав. 
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», міська влада Харкова дозволила приватизацію житлової площі в чотирьох гуртожитках, прийнятих у комунальну власність міста.
 
Коментарі (0)