ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗбільшені пенсії вплинуть на розмір субсидій

Збільшені пенсії вплинуть на розмір субсидій

В зв'язку зі збільшенням пенсійних виплат призначення субсидії в цьому році змінюватися не буде. Однак у зв'язку зі збільшенням доходу розмір допомоги держави громадянам на оплату комунальних послуг буде змінений.

Підвищення пенсій вплине на призначення субсидій на майбутній опалювальний сезон. Про це заявив директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, пише ТСН.

Він зазначив, що в зв'язку зі збільшенням пенсійних виплат призначення субсидії в цьому році змінюватися не буде. Однак у зв'язку зі збільшенням доходу розмір допомоги держави громадянам на оплату комунальних послуг буде змінений.

"У цьому опалювальному періоді жодним чином це не вплине. Тому що доходи для призначення субсидій враховували за перший і другий квартали поточного року, тобто до червня включно. На наступний період, тобто вже неопалювальний, в травні 2018 року будемо враховувати доходи за третій і четвертий квартали 2017 року. Відповідно доходи за четвертий квартал, коли були підвищені пенсії, частково вплинуть у визначенні їх розміру ", - пояснив Музиченко.

Раніше, народний депутат Олена Бабак заявила, що українці після підняття пенсій отримають менший розмір субсидій, і в зв'язку з цим їм сума за комунальні послуги буде набагато більшою.

 
Коментарі (0)