ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетика"Зелені" електростанції допоможуть подолати результати обстрілів

"Зелені" електростанції допоможуть подолати результати обстрілів

В умовах обстрілів енергосистеми ДТЕК хоче й надалі будувати електростанції, які виробляють електроенергію з поновних джерел енергії (ПДЕ)

 

Максим Тімченко: Будівництво більшої кількості "зелених" електростанцій допоможе Україні надалі забезпечувати людей світлом, поки Росія атакує енергосистему країни

В умовах обстрілів енергосистеми ДТЕК хоче й надалі будувати електростанції, які виробляють електроенергію з поновних джерел енергії (ПДЕ), щоб забезпечувати людей електроенергією. Про це в інтерв'ю американському виданню Politico заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

"Будівництво більшої кількості "зелених" електростанцій допоможе Україні надалі забезпечувати людей світлом, поки Росія атакує енергосистему країни", – цитує видання слова Тімченка. 

Водночас він пояснив, що інвестиційні ризики, пов'язані з війною, призвели до того, що енергетичні компанії не можуть дістати доступ до капіталу й можливість страхування нових проєктів. Через це компанії не можуть будувати великі сонячні чи вітрові електростанції.    

Він наголосив, що відновлення теплових електростанцій, які зазнали суттєвих пошкоджень і руйнувань після обстрілів, є важливим завданням, але для майбутньої стабільності енергосистеми необхідно інвестувати у вітрові й сонячні електростанції.

 

 

 

 
Коментарі (0)