ГоловнаГоловнеАльтернативна енергетика«Зелені» інвестиції облагороджують українське енергозбереження

«Зелені» інвестиції облагороджують українське енергозбереження

В Україні успішно реалізуються проекти за схемою «зелених» інвестицій. Так, наразі більше ніж 500 соціальних енергозберігаючих проектів отримали фінансову підтримку.

Понад 500 соціальних енергозберігаючих проектів реалізуються в Україні за кошти, отримані від реалізації квот на шкідливі викиди. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів.

«Станом на 1 квітня 2013 року з японською стороною за договорами продажу одиниць установленої кількості погоджено 536 проектів цільових екологічних («зелених») інвестицій у 24 регіонах України загальною вартістю 3,8 млрд грн та очікуваними щорічними скороченнями викидів парникових газів 116,9 тис. т СО2-екв.», - наголосив Міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков.

За його словами, головною метою цих проектів є скорочення споживання паливно-енергетичних ресурсів та відповідно викидів парникових газів, поліпшення соціально-побутових умов населення.

Посадовець виокремив, що проекти соціальної спрямованості, стосуються, зокрема, теплосанації об'єктів у галузях закладах освіти та охорони здоров'я, вони мають бути завершені до 1 вересня 2013 року.

А також додав, що із використанням японських технологій реалізуються шість великомасштабних проектів, які стосуються впровадження енергозберігаючих технологій у Міжнародному дитячому таборі «Артек», будівництва очисних споруд у Свердловську, реконструкції котельні у Дніпродзержинську, модернізації вагонів у Київському метрополітені та реконструкції системи теплопостачання у Горлівці.

Нагадаємо, станом на 24 вересня 2012 року Держекоінвестагентством було розглянуто та схвалено понад 2 тис. проектів цільових екологічних («зелених») інвестицій у 25 регіонах України.

 
Коментарі (0)