ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГЗелені інвестиції реалізували тисячі проектів

Зелені інвестиції реалізували тисячі проектів

Станом на 24 вересня 2012 року Держекоінвестагентством розглянуто та схвалено понад 2 тис. проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій у 25 регіонах України.

Проте значна частина проектів була подана у 2010 - 2011 роках та у зв’язку зі змінами у ціноутворенні відкликана заявниками на перерахунок.

Про це повідомив на брифінгу в Кабінеті Міністрів Міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький, - інформує прес-служба Кабміну.

 «З Японською стороною погоджено 499 проектів цільових зелених інвестицій у 24 регіонах України загальною вартістю 3,7 млрд грн та очікуваними щорічними скороченнями викидів парникових газів 113,7 тис. т СО2-екв», - повідомив Міністр.

«Зокрема, це 492 проекти з капітального ремонту (теплосанації) об'єктів соціальної сфери (утеплення фасадів та дахів, заміна вікон та дверей) на загальну суму  1,8 млрд грн (за поточними цінами 2012 року), які будуть здійснюватися переважно у закладах освіти та охорони здоров’я майже у всіх регіонах України, та проект з технічного переоснащення світильників на основі ламп розжарювання на світильники на основі LED-технологій у м. Новоград-Волинському Житомирської області (23,4 млн грн)», - деталізував Едуард Ставицький.

«Серед великомасштабних проектів з використанням японських технологій необхідно виділити проект з будівництва очисних споруд по очищенню шахтних вод шахти ім. П.Л. Войкова, м. Свердловськ Луганської області (96,5 млн грн),  проект з реконструкції котельні кварталу №165 з впровадженням теплових насосів, м. Дзержинськ Донецької області (62,3 млн грн), проект з комплексної модернізації вагонів з впровадженням асинхронного тягового приводу на КП «Київський метрополітен» (985 млн грн) та інші», - заявив очільник Міністерства екології та природних ресурсів України.

Едуард Ставицький також запевнив, що до кінця 2012 року планується реалізувати всі проекти у соціальній сфері та розпочати реалізацію великомасштабних проектів.

 
Коментарі (0)