ГоловнаАльтернативна енергетика«Зелені» інвестори згортають проекти в Україні

«Зелені» інвестори згортають проекти в Україні

Норвезька компанія відклала будівництво великого вітропарку у Запорізькій області

 

Норвезька компанія відклала будівництво великого вітропарку у Запорізькій області. У неї три причини не інвестувати $1 млрд

Норвезька Emergy відклала будівництво великого вітропарку Зофія у Запорізькій області. Загальна сума інвестицій у проєкт Зофія планувалася на рівні 1 млрд євро.

Норвезька компанія Emergy ( екс-NBT AS) відклала будівництво вітропарку Зофія у Запорізькій області, який має стати одним із найбільших у Європі. Про це йдеться у повідомленні компанії.

Вітрова електростанція поділена на три етапи: Зофія 1 на 40 МВт, Зофія 2 на 300 МВт та Зофія 3 на 450 МВт. Спочатку компанія Emergy планувала побудувати етапи Зофія 1 та Зофія 2 загальною потужністю 340 МВт за зеленим тарифом. Проте компанія переглянула свої плани та відстрочила будівництво об'єкта.

На плани Emergy вплинули три основні фактори:

постійні питання з одержанням оплати від ДП Гарантований покупець;

труднощі із залученням масштабних прямих іноземних інвестицій на український ринок відновлюваної енергетики ( частково через геополітичну ситуацію з Росією);

короткий проміжок часу, що залишився для будівництва та введення в експлуатацію ВЕС ( Усі проекти відновлюваної енергії мають бути побудовані до кінця 2022 року).

У компанії заявили, що розпочала будівництво певної інфраструктури проекту і перед відновленням будівництва в Emergy аналізує альтернативні можливості реалізації електроенергії.

Зокрема Emergy вивчає можливості підписання двосторонніх договорів про закупівлю електроенергії з великими споживачами.

 

 

 
Коментарі (0)