ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетика«Зелена» електроенергія сягнула мільярдних показників

«Зелена» електроенергія сягнула мільярдних показників

Протягом року в Україні було вироблено понад 1 млрд кВт/год «зеленої» електроенергії та зекономлено у рамках регіональних програм з енергоефективності більше 5,7 млрд куб. м природного газу.

Із початку року об’єктами відновлюваних джерел енергії вироблено понад 1 млрд кВт/год «зеленої» електроенергії. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження.

За словами голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Миколи Пашкевича, станом на 1 вересня встановлена потужність об’єктів відновлюваної енергетики становить 956,2 МВт, при цьому 310.5 МВт введено в експлуатацію у поточному році (це на 32% більше, ніж за весь 2012рік).

Голова Агентства повідомив, що в результаті реалізації енергоефективних заходів у рамках регіональних програм енергоефективності зекономлено більше 5,7 млрд куб. м природного газу. Він також зазначив, що за останні півроку лише у сонячну енергетику залучено близько 360 млн євро.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), залишила без змін тарифи на вироблену в жовтні електроенергію з відновлюваних джерел. Відповідне рішення було прийняте на засіданні 26.09.2013 року.

Згідно з ухваленим рішенням, тариф на електроенергію, вироблену сонячними електростанціями, складе 5,05 грн за 1 кВт/год, сонячними електростанціями, розміщеними на дахах і фасадах, - 4,63 грн за 1 кВт/ч.

Тариф на електроенергію, що виробляється вітряними електростанціями, складе 1,23 грн за 1 кВт/год., електростанціями на біопаливі - 1,34 грн за 1 кВт/ч.

Тариф на електроенергію, що виробляється малими гідроелектростанціями, становитиме 1,26 грн за 1 кВт/ч.

 
Коментарі (0)