ГоловнаНовини ЖКГВодопостачанняЗелена вода дала свої результати

Зелена вода дала свої результати

В результаті проведення планової діагностики шляхом введення харчового барвника у воду, яка циркулює у теплових мережах ПАТ «Київенерго» було виявлено понад 20 порушень у системах теплопостачання

Фахівці «Київенерго» ліквідували 22 виявлених порушення щільності систем теплопостачання у центральній частині міста та на Солом‘янці. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі компанії.

Ці порушення були виявлені в результаті проведення діагностики теплових мереж, які розташовані в частині Голосіївського, Солом’янського, Подільського та Шевченківського районів.

««Київенерго» використовує діагностику барвником, як одну із технологій для виявлення найбільш критичних ділянок у обладнанні систем теплопостачання і споживання. Кінцевим результатом її використання є енергозбереження за рахунок зменшення витрат мережевої води внаслідок усунення порушень», – розповів технічний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Зайцев.

зелена вода в трубах

«Україна Комунальна» перевіряла, якого кольору текла вода по трубах централізованого опалення під час випробування.

Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», барвник вводився двічі: 20 та 28 листопада, а згодом фахівці компанії відслідковували порушення у системі теплопостачання, котрі проявлялися у вигляді витоків мережевої води із набутим від барвника кольором. Зокрема 20 листопада проходили діагностику Голосіївський, Солом’янський та Шевченківський райониміста, а 28 листопада - Оболонський та Подільський райони.

Працівниками компанії було також виявлено порушення у роботі обладнання систем теплоспоживання, тобто безпосередньо у внутрішньобудинкових мережах та системах. Завдяки барвнику було виявлено 28 таких  порушень. Наразі їхньою ліквідацією займаються житлово-експлуатаційні організації.

 
Коментарі (0)