ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГЗеленський схвалив підвищення RAB-тарифів: «все стане дешевше»

Зеленський схвалив підвищення RAB-тарифів: «все стане дешевше»

Володимир Зеленський підтримав підвищення RAB-стимулювання в Україні з 3% до 6% норми прибутковості на стару базу активів

Володимир Зеленський підтримав підвищення RAB-стимулювання в Україні з 3% до 6% норми прибутковості на стару базу активів. Про це повідомляє голова виконавчого комітету Національної ради з питань реформ Михайло Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook.

У своїй публікації чиновник заявив про ініціативу уряду і глави держави встановити прибутковість RAB-тарифів на рівні 6%.

Він заявив, що таким чином в Україні знизиться вартість приєднань до електромереж за рахунок посилення інфраструктури електромереж енергорозподільчих компаній і за рахунок перегляду державної політики щодо RAB-тарифів.

Саакашвілі пообіцяв, що з такою реформою в Україні все буде «дешевше і швидше». Він підкреслив, що розраховує на підтримку цього закону з боку парламенту.

«Коли парламент проголосує за наші пропозиції, все буде набагато швидше і дешевше. Нацрада реформ підтримав одноголосно», - написав він.

Нагадаємо, що 26 серпня Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг затвердила так званий RAB-тариф.

Він буде діяти для всіх операторів системи розподілу електроенергії (обленерго) країни, починаючи з 2021 року. 

 
Коментарі (0)