ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоЖБК здатні «врятувати» будівельну галузь

ЖБК здатні «врятувати» будівельну галузь

Під куполом Верховної Ради зареєстрували проект Закону, який має намір включити ЖБК у перелік юридичних осіб. Це дасть можливість залучати інвестиції кооперативів у масове житлове будівництво, що пожвавить ситуацію у будівельній галузі.

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №2458а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо залучення інвестицій житлово-будівельних кооперативів у масове житлове будівництво)». Відповідний документ спрямований надати можливість громадянам без ризиків інвестувати власні кошти у будівництво власного житла та пожвавити ситуацію у будівельній галузі.

Зокрема, завданнями проекту Закону є: 
 
- включення житлово-будівельних кооперативів у перелік юридичних осіб, через які може здійснюватись інвестування та фінансування будівництва житлових об'єктів;
 
- встановленням права члена житлово-будівельного кооперативу, який повністю вніс свій пайовий внесок за квартиру, стати власником такої квартири.
 
«З точки зору контролю за будівництвом, використанням коштів членів житлово-будівельного кооперативу (ЖБК), внесених ними для будівництва, ЖБК є оптимальною організаційною формою. Особи самі поєднують свої кошти в підконтрольну їм структуру, самі обирають керівні органи, керують будівництвом, а потім – після здачі будинку – можуть використовувати ЖБК для організації експлуатації будинку», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», парламентарям пропонують розглянути законопроект, який спрямований на законодавчому рівні вирішити проблеми особливостей здійснення права власності у багатоквартирному будинку.
 
Коментарі (0)